askabat-da-12-uluslararasi-kitap-fuari-acildi

Aşkabat’da 12. Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

Türkmenistan Devlet Yayınları Kurumu ile Ticaret ve Sanayi İdaresi’nin birlikte düzenledikleri 12. Uluslararası Kitap fuarı kapılarını okuyuculara açtı.

03 Ekim 2018 09:28

Fuar açılışında okunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov’un mesajında kitabın, insanlığın manevi zenginliklerinin hülasası, yaşamın bir aynası, tarihin yansıması ve  geleceğe yönelik rehberlik teşkil eden  bir hazine olduğu ifadeleri yer aldı.

“Kitap:İşbirliğinin ve kalkınmanın yolu” teması ile açılan Fuara Türkmenistan’dan 37 kitapevi  ve yayın kuruluşu ile başta Türkiye olmak üzere 22 ülkeden 97  kitapevi ve yayıncı katılıyor. Fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla semerkant, Mostar ve Haşimi yayınevleri de katıldı. Kültür ve turizm Bakanlığı’nın standı ile  Sultan Reşat tarafından hattat Hasan Rıza’ya  yazdırılan ve Topkapı Sarayı’nda muhafaza edilen büyük boy Kur’an-I Kerim’in tıpkı basımı büyük ilgi gördü. Türkmenistan Müftüsü (Diyent İşleri Başkanı) Bu eserle ilgili bilgi aldı.

Uluslararası kitap  fuarı çerçevesinde, önde gelen yayın çevreleri, yüksek öğretim kurumları, kütüphaneler, basım alanında uzmanlar, yazarlar ve gazete temsilcilerinin katıldığı bir bilimsel konferans düzenlenecek.

Aşkabat’lılar tarafından yoğun ilgi gösterilen fuar iki gün sürecek.

Anahtar Kelimeler: Aşkabat, Türkmenistan, 12. Uluslararası Kitap Fuarı,

Diğer Haberler