askabat-olimpiyat-kompleksi-guinnes-rekorlar-kitabinda

Aşkabat Olimpiyat Kompleksi Guinnes Rekorlar Kitabında…

17-27 Eylül tarihlerinde yapılacak 5. Asya Oyunları için bir Türk şirketi tarafından inşa edilen Aşkabat Olimpiyat Tesisleri içindeki Olimpiyat Stadını süsleyen at heykeli ve Kapalı Su Sporları Merkezi, Guinnes rekorlar kitabına girdi.

22 Ağustos 2017 16:10

Rekorların tanıtımı, Türkmenistan Bakanlar Kurulu üyeleri ve  5. Asya Oyunları İcra Komitesi yetkilileri ile Üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı bir törenle tanıtıldı.

Aşkabat Olimpiyat Stadı’nı süsleyen at kafası heykelinin, 40.05 metre boyu ve 37.69 metre genişliği ile dünyanın en büyük at heykeli olarak Guinnes yetkilileri tarafından tescillendiği belirtildi. Tanıtım töreninde yapılan konuşmalarda, at başı heykelinin büyüklüğü yanında, sanatsal görünümüne de dikkat çekildi. 17 Eylül’de yapılacak 5. Asya Oyunları açılış töreninde; olimpiyat meşalesi, at başının yeleleri üzerinde duran platformda yakılacak.

Ahal Teke atları Türkmenistan’da kültür mirası olarak kabul ediliyor. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Ahal Teke atlarının genetiğinin korunması, tanıtımı ve at yetiştiriciliğinin geliştirilmesine çok önem veriyor. At başı heykeli de bu ünlü Ahal Teke atlarını sembolize ediyor.

At başı heykeli yanında tesislerdeki su sporları merkezi de, 4976,65 metrekarelik kapalı alanda inşa edilen olimpik standartlardaki havuzu ile Guinnes  rekorları içinde yerini aldı.

Türkmenistan daha önce de,  uluslararası Aşkabat havaalanının bazı özellikleri, Aşkabat’ta yer alan dünyanın en büyük bayrak direği gibi özellikli yapıları ile Guinnes rekorlarına girmişti.

Anahtar Kelimeler: AŞKABAT OLİMPİYAT KOMPLEKSİ, GUİNNES, TÜRKMENİSTAN,

Diğer Haberler