askabat-ta-19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami-coskusu

Aşkabat’ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu

Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta bulunan Atatürk Parkı içindeki Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen anma programında Büyükelçi Togan Oral, Atatürk Anıtı’na çiçek koyduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İsitklal Marşı  okundu.

20 Mayıs 2020 15:15

Büyükelçilik mensupları, Türkmenistan’da görev yapan kamu kurum temsilcileri ile bir grup öğrencinin katıldığı anma töreninde Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral bir konuşma yaptı. Büyükelçi, sözlerine 19 Mayıs’ın, en karanlık günlerde bile umudumuzun her zaman var olduğunu hatırlamamıza vesile olan çok önemli bir gün olduğunu belirterek başladı.

Kurtuluş savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin banisi ve O’nun silah arkadaşlarını, bize bu aziz vatanı; bayrağımızın özgürce, bağımsızca gönderlerde dalgalanarak yaşanacak bir vatan olarak bırakan tüm insanları bir kez daha andıklarını  ifade eden Büyükelçi, “Burada Atatürk’ün manevi huzurunda, hem kendisine hem kurtuluş savaşımızın şehit ve gazilerine şükranlarımızı ve minnettarlığımızı sunmak için toplandık” dedi.

Diğer Haberler