askabat-ta-ataturk-u-anma-programi

Aşkabat’ta Atatürk’ü Anma Programı…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anıldı.

13 Kasım 2017 11:37

Aşkabat’ta bulunan Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, büyükelçilik çalışanları, Türk vatandaşları ve öğrenciler katıldı. Törende Türkmenistan hükümetini temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Vefa Hacıyev bulundu.

Yerel saat ile 09.05’de saygı duruşu ile başlayan anma töreninde, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Türkmen Milli Marşı okundu. Daha sonra Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vefa Hacıyev ve Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Büyükelçi Mustafa Kapucu anma töreninde yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve siyasi dehası ile liderliğine vurgu yaptı.

Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nı sadece askeri yeteneğiyle değil aynı zamanda diplomasi yeteneğiyle de kazandığını, savaşın sadece cephede değil masada da kazanılmasını gösterdiğini belirten Büyükelçi Kapucu, “Kurtuluş savaşı sırasında izlediği siyaset, taktiksel ittifaklar, bozguna uğrattığı devletlerle sonradan yaptığı anlaşmalar ve zamanında Türkiye’ye “Hasta Adam” yakıştırması yapanların, sonradan Cumhuriyet karşısında ceket iliklemeleri, Atatürk’ün diplomasi ve dış politikadaki dehasının ve vizyoner bakışının bir sonucudur.” dedi.

Büyükelçi Kapucu’nun konuşmasının ardından vatandaşlar tarafından Atatürk Anıtı’na çiçek konulması ile anma töreni sona erdi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, 10 Kasım, Atatürk,

Diğer Haberler