askabat-ta-cumhuriyet-bayrami-konseri

Aşkabat’ta Cumhuriyet Bayramı Konseri

İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta Cumhuriyetin 96. Yılı kutlamaları çerçevesinde bir senfonik konser verdi.

29 Ekim 2019 13:19

Türkiye Büyükelçiliği’nin organize ettiği konser, Magtumguli Müzik ve Drama Tiyatrosu sahnesinde gerçekleştirildi. Resul Kıliçev yönetimindeki Türkmenistan Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde eserlerini okuyan Türk opera sanatçıları; soprano Filiz Güneş, tenör Oğuz Çimen ve piyanist Tugçe Doruk, uzun süre akıllardan silinmeyecek bir müzik ziyafeti sundu.

Ünlü besteciler; ​Giacomo Puccini, Pablo Sorosobal, Giuseppe Verdi'nin eserlerinin yanısıra, Ahmed Saygun ve Turgay Erdener ile Türkmen besteciler Nura Halmammedov'un ve Danatar Ovezov’un eserlerinin seslendirildiği Konserde Selanik Türküsü, Nar Ağacı, ve Türkmen sahrası adlı eserler izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Konsere Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, diplomatik misyon şefleri, Türk kamu kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Türkmen müzikseverler katıldı. Konser Türkmenler tarafından büyük ilgi gördü.

Anahtar Kelimeler: aşkabat, cumhuriyet bayramı, türkmenistan,

Diğer Haberler