askabat-ta-ipek-yolu-samimiyet-yolu-adli-tiyaro-festivali-basladi

Aşkabat’ta “İpek Yolu – Samimiyet Yolu” adlı Tiyaro Festivali başladı

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen festival kapsamında çok sayıda oyun, başkent Aşkabat’ta 7 Temmuz’a kadar tiyatro izleyicileri ile buluşacak.

02 Temmuz 2018 15:23

2018 yılında Türkmenistan’da “Büyük İpek Yolu’nun Kalbi _ Türkmenistan” teması ile pek çok kültürel etkinlik yapılıyor. 22 – 27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Medeniyet Günleri’nin ardından şimdi de 1 – 7 Temmuz tarihlerinde tiyatro festivali düzenleniyor.Türkmenistan Kültür Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğin adı, “İpek Yolu – Samimiyet Yolu Tiyatro Festivali” .

Festival, başkent Aşkabat’ta Büyük Drama Tiyatrosu’nda düzenelenen bir açılış etkinliği ile başladı. Etkinlik kapsamında “Bahtiyarlık Devrinde Tiyatro Sanatı” başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansın ardından Türkmen halk şairlerinin şiirlerinden örnekler sunuldu. Klasik müzik bestekarlarının eserleri seslendirildiği açılış etkinliğinde, tiyatro sanatçıları tarafından da karma bir drama gösterisi sergilendi.

Başkent Aşkabat’ta 7 Temmuz’a kadar devam edecek “İpek Yolu – Samimiyet Yolu Tiyatro Festivali kapsamında tiyatroseverler, çok sayıda oyunu izleme fırsatı bulacaklar. Festival boyunca Aşkabat ve diğer vilayetlerin tiyatro sanatçıları, Amul – Hazar Arası, Doğu Yıldızı, İpek Yolunun Yüreği, Sevgi Ummanında Küreksiz, Kervanbaşı’nın Oğlu oyunlarını başkentli tiyatro izleyicileri ile buluşturacak.

Anahtar Kelimeler: aşkabat, ipek yolu, festival,

Diğer Haberler