askabat-ta-petrol-ve-gaz-fuari-acildi

Aşkabat’ta Petrol ve Gaz Fuarı açıldı

Türkmenistan devlet kurumu Türkmenneft'in düzenlediği “Türkmenistan Petrol ve Gaz - 2019” Uluslararası Fuar ve Forumu Aşkabat'ta başladı.

22 Ekim 2019 15:12

Fuarın açılış törenine hükümet üyeleri, Mejlis başkanları, bakanlıklar, kamu kuruluşları, Türkmenistan'da akredite olmuş diplomatik misyon başkanları, petrol ve gaz uzmanları, konuklar ve medya mensupları katıldı.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, fuar ve forum katılımcılarına hitaben bir mesaj yayınladı. Türkmen lider mesajında, “Muazzam doğal zenginliklere sahip olan ülkemiz, özellikle Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattı projesinde olduğu gibi, petrol ve doğal gaz sektöründe büyük projeler yürütüyor” dedi. TAPİ doğalgaz boru hattının; sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına, bölgedeki güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine, ekonomik işbirliğinin artırılmasına katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Global petrol ve doğal gaz piyasasının önde gelen üreticileri ve tedarikçileri, fuarda, son teknolojilerini sergiliyor.

Fuar,  aynı zamanda işletmelerdeki çevre güvenliğini ve  yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki çevresel yenilikleri ziyaretçilerine sunuyor. Ziyaretçiler, Türkmengaz ve Türkmenneft kurumlarının,  ülkenin en zengin petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesinde yer alan sanayi işletmelerini tanıma fırsatı buluyor.

Fuar ile birlikte düzenlenen petrol ve gaz forumu da  önde gelen küresel akaryakıt ve enerji şirketleri, bilim adamları, uzmanlar, uluslararası kuruluşların temsilcileri ile yerli ve yabancı medya mensupplarını bir araya getirdi.

Fuara konuk olarak katılan BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, TRT’ye verdiği ropörtajda; zengin enerji kaynaklarına sahip Türkmenistan’da, enerji sahasındaki büyük gelişmelerden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Türkmen gazının çeşitli bölgesel piyasalara taşınmasına Türkiye olarak her zaman destek verdiklerini vurgulayan Özcan, özellikle TAPI ve TANAP gibi projelerde BOTAŞ ve Türkiye olarak işbirliği içinde olacaklarını belirtti. TAPİ doğalgaz boru hattının, bölgedeki güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine, ekonomik işbirliğinin artırılmasına katkıda bulunacağını belirten Burhan Özcan, burada yapacağı görüşmelerde de enerji alanındaki işbirliği ve ortak faaliyetler konusunu ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Petrol ve Gaz - 2019,

Diğer Haberler