askabat-ta-turk-turizmi-tanitimi

Aşkabat’ta Türk Turizmi Tanıtımı

Türkmen Turizmcilerle bir araya gelen Aşkabat Büyükelçisi Kapucu: Türkiye’nin 2018 yılı turizm hedefi, 36 milyonun üzerinde yabancı turist ağırlamak.

17 Nisan 2018 16:11

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayaısıyla Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu Türkmen turizmcilerle bir araya geldi. Türkmenistan’ın önde gelen turizm ve seyahat acentalarının sahip ve yöneticilerinin davet edildiği toplantıya Aşkabat Kültür ve Turizm Müşaviri Fikret Öztürk ve Türkmenistan’da temsilciliği bulunan yabancı basın temsilcileri de katıldı.

 

Türkiye’nin 2018 yılı hedefi; 36 milyon turist, 35 milyar dolar turizm geliri

 

Toplantıda bir konuşma yapan Büyükelçi Mustafa Kapucu, dost ve kardeş iki ülkenin ve insanların birbirini tanıdığı ve sevdiğini ancak turizmin çok boyutlu olduğunu vurguladı. Türk turizminin, güneş – deniz - kum olarak bilinen genel dinlenme tatili anlayışının çok ötesinde potansiyele sahip olduğunu belirten Kapucu; ülkenin sunduğu inanç, kültür, sağlık, doğa vb. diğer turizm seçeneklerine vurgu yaptı. “Türkiye’nin bu potansiyelini Türkmen kardeşlerimizle de paylaşmak istiyoruz” diyen Büyükelçi Kapucu; Türkmen turizmcilere, Avrupalı turistler için, “Türkiye ve Türkmenistan’ı kapsayan tatil ve kültür turu paketi” sunmaları önerisinde de bulundu.

Türkiye’nin 2018 yılı turizm hedefinin 36 milyon turist olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Kapucu, ön rezarvasyonlar değerlendirildiğinde bu sayının ülke nüfusunun yarısına yani 40 milyona yaklaşacağını umduklarını belirtti. Türkmen turizmciler de davetten duydukları memniyeti ifade etti ve işbirliğini geliştirme dileğinde bulundular.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Turizm,

Diğer Haberler