askabat-ta-turkmen-afgan-is-forumu

Aşkabat’ta Türkmen-Afgan İş Forumu

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta Sanayi ve Ticari İşbirliği konularının görüşüldüğü İş Forumu düzenlendi.

28 Şubat 2020 12:09

Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen Forum’a; Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odası dahil olmak üzere çeşitli bakanlık temsilcileri katıldı. Afganistan temsilci heyetinde de hükümet yetkilileri ile ticaret, sanayi ve inşaat sektöründen girişimci birlikler yer aldı.

Forum’da enerji, ulaştırma, inşaat ve  haberleşme sektörlerindeki ticareti artırma, petrol ve gaz sektöründeki ortaklıkları geliştirme olanakları ele alındı. Taraflar, ticari ve ekonomik ilişkilerin mevcut durumunu değerlendirerek; iki ülke arasında ithalat ve ihracat hacmini artırma, yatırımları genişletme, ticaret prosedürlerini basitleştirme ve iş dünyası arasında doğrudan temas kurulmasının teşvik edilmesi konularını ele aldılar.

Enerji, ulaştırma, lojistik, iletişim ve sanayi alanındaki ticari ilişkilerin yoğunlaştırılması olanaklarının da görüşüldüğü forumda, petrol, gaz ve inşaat sektörlerinde işbirliğinin genişletilmesi ve bu konularda düzenli görüşmelere devam edilmesini kararlaştırıldı.

Diğer Haberler