askabat-ta-turkmenistan-pakistan-hukumetlerarasi-komisyon-toplantisi

Aşkabat’ta, Türkmenistan-Pakistan Hükümetlerarası Komisyon Toplantısı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed Asıf başkanlığındaki Pakistan Heyeti, Türkmen-Pakistan Hükümetlerarası Komisyonunun 5. Toplantısı için Aşkabat’a geldi.

21 Ağustos 2017 16:20

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşmelerde Türkmen heyetine, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov başkanlık etti.

İki ülkenin ilgili bakanlık ve kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığı görüşmelerin en önemli gündem maddesi, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı projesi idi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre taraflar, TAPİ projesi dışında, iki ülke arasındaki mevcut işbirliği alanlarının ve buna bağlı anlaşmaların uygulama seyri ile ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişimini de değerlendirdiler.

Taraflar ayrıca, petrol, gaz, elektrik, ulaşım, iletişim, tarım ve sanayi alanlarında işbirliğini geliştirme konularını görüştüler.

Kültürel ve sosyal alanlarındaki işbirliği konularının da ele alındığı görüşmeler sonunda, hükümetlerarası komisyonun çalışmaları esas alınarak, işbirliğinin daha da derinleştirilmesine yönelik bir protokol imzalandı.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Pakistan,

Diğer Haberler