askabat-ta-uluslararasi-ithal-ikame-uretim-teknolojileri-fuari

Aşkabat’ta, Uluslararası İthal İkame Üretim Teknolojileri Fuarı

Fuara Türk şirketlerinin katılımı damga vurdu. 95 firmanın katıldığı fuarda, 45 Türk firması ürünlerini tanıtıyor.

04 Aralık 2017 09:52

2 – 4 Aralık  tarihlerinde devam edecek fuarın açılışına Türkmenistan hükümet üyeleri, Türkmenistan’daki yabancı büyükelçiler, ticaret ve sanayi kuruluşlarının  temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Orazmurat Gurbannazarov açılış konuşmasında, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un mesajını katılımcılara iletti. Türkmenistan özel sektörünün, çeşitli alanlarda dinamik bir şekilde gelişmekte ve güçlenmekte olduğunu belirten Türkmen lider mesajında, “bu fuar, üretimde yeni teknolojilerin tanıtılmasına, bu yönde biriken tecrübenin değişimine ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.” dedi.

Toplam 95 firmanın yer aldığı fuara, ambalaj ve paketleme makinaları, dolum-şişeleme sistemleri, gıda labaratuvar sistemleri, çikolata ve kuruyemiş üretim bandı makinaları ve vinç sistemleri ile çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 45 Türk firması katıldı.

Türkmen sanayici ve iş adamlarının da fuara yoğun ilgisi vardı. Ticaretten Sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Orazmurat Gurbannazarov, tüm stantları Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu ile birlikte gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

TRT’ye  açıklama yapan Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Türk firmalarının başından beri bu tür fuarlara büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Fuarların, Türkmenistan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını ifade eden Büyükelçi Mustafa Kapucu, yakın gelecekte ticaret hacmimizin yeniden 3 milyar dolar seviyelerine çıkmasının mümkün olabileceğini; bunun için Türkiye ile Türkmenistan arasında yerel para birimleri ile ticaret yapma konusunda da çalışma yaptıklarını vurguladı.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, Fuar,

Diğer Haberler