askabat-turk-turkmen-anadolu-lisesi-nde-mezuniyet-coskusu

Aşkabat Türk - Türkmen Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’taki Türk - Türkmen Anadolu Lisesi’nden bu yıl 33 öğrenci mezun oluyor. 

17 Nisan 2018 10:14

Türkiye ve Türkmenistan mevzuatına göre eğitim veren Aşkabat Türk - Türkmen Anadolu Lisesi’nin mezuniyet törenine Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz, okulun yönetici ve öğretmenleri ile veliler katıldı.


Aşkabat Büyükelçiliği Kültür Merkezi’nde yapılan tören, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunması ile başladı. Daha sonra mezuniyet kütüğüne dönem birincisi tarafından plaka çakıldı. Bayrak devir teslimi yapılmasının  ardından, öğrencilerin 4 yıllık eğitim hayatından kesitlerin paylaşıldığı görüntüler ekrana yansıtıldı.

Öğrenciler tarafından sunulan çeşitli gösterilerin ardından, mezun durumundaki öğrencilere belgeleri verildi. Öğrenciler, 4 yıllık emeğin sonunda elde ettikleri mezuniyet belgelerini, Büyükelçi Mustafa Kapucu, Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz ve okul yöneticilerinin elinden aldı.
 
Mezun Öğrencilerin Üniversite İçin Tercihi Türkiye
Türkmenistan ve Türkiye mevzutına göre eğitim veren Türkmen Türk Anadolu Lisesi’nde eğitim – öğretim 25 Mayıs tarihinde sona eriyor.

Üniversite eğitimi için genellikle Türkiye’yi tercih eden Türk ve Türkmen öğrencilerin Türkiye’deki Yabancı Öğrenci Sınavlarına (YÖS) yetişebilmeleri için mezuniyet işlemleri erken başlıyor.


Aşkabat Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz yıl 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde mezun olan 64 öğrenciden 60’I bu yıl  üniversite öğrencisi. Bunlardan 58’i Türkiye’deki üniversitelere kayıtlı iken 2 öğrenci Türkmenistan’da üniversite eğitimi alıyor.


Bünyesinde ilkokul, ortaokul ve lise bulunan Aşkabat Türkmen Türk Ortak Mektebi’nin Anadolu Lisesi’nden bu yıl da 33 öğrenci mezun oluyor.
 


 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat Türk-Türkmen Anadolu Lisesi, Mezuniyet,

Diğer Haberler