askabatta-bagimsizligin-26-donumu-kutlandi

Aşkabat'ta Bağımsızlığın 26.Dönümü Kutlandı

Dost ve kardeş Türkmen halkı, bağımsızlığın 26.yılını kutluyor.

30 Ekim 2017 15:09

Dost ve kardeş Türkmen halkı, bağımsızlığın 26.yılını kutluyor.

Aşkabat’taki 27 Ekim Bağımsızlık Bayramı resmi kutlama törenleri, Devlet Başkanlığı Sarayı Oğuzhan Köşkü yanındaki “Garaşsızlık Meydanı”nda yapıldı.

Türkmenistan Lideri Gurbanguli Berdimuhammedov’un tören alanındaki yerini almasının ardından, hep bir ağızdan Türkmen Milli Marşı okundu. Daha sonra Türkmenistan Silahlı Kuvvetlerine bağlı askeri birliklerin, kullandıkları askeri araç ve savunma silahları ile birlikte yaptıkları geçit resmi vardı. Hava kuvvetlerine bağlı çeşitli helikopter ve uçaklar da tören alanının üstünden yaptığı uçuşlarla protokol ve halkı selamladı.

Aşkabat’taki Bağımsızlık Bayramı resmi törenleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim kurumları ve öğrencilerin  geçit resmi ile gösterilerini tamamlamasının ardından sona erdi.

Törenlere Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve tüm devlet erkanının yanı sıra; Türkmenistan’daki yabancı misyon şefleri ve askeri ataşeler, aralarında Türk işadamlarının da bulunduğu yerli ve yabancı özel sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türkmenistan Lideri Gurbanguli Berdimuhammedov, Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında halkın bayramını kutladı ve “Devletimizin demokratik, ekonomik ve kültürel gelişiminin temeli, 26 yıl önce bağımsızlık ilanı ile atılmıştır” dedi.

Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla dün de Aşkabat stadyumunda tören vardı. Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları ve diğer devlet erkanı ile davetlilerin katıldığı kutlama töreninde, Türkmen halk dansı ekipleri gösteriler sundu. Stadyumdaki büyük ekranda Türkmenistan’ın ekonomik ve kültürel gelişimini anlatan görseller eşliğinde sunulan halk dansı performansları, stadyumu dolduran seyircilerden büyük alkış aldı.

Bağımsızlık Bayramı törenleri yarın(28,10.2017) da devam edecek. Yarın yapılacak törenlerin en dikkat çekici kısmını, Türkmen halkının çok sevdiği ve büyük önem verdiği Ahal Teke atları ile yapılacak atlı spor gösterileri ve at yarışları oluşturacak.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, Bağımsızlık Kutlamaları,

Diğer Haberler