askabatta-cumhuriyet-bayrami-kutlamalari

Aşkabat'ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin 94. yılı Aşkabat'ta törenlerle kutlandı.

30 Ekim 2017 11:13

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk tören, Aşkabat Türkmen – Türk Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Türkmen Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Aşkabat Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz ve Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği istiklal savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına varan kutlu mücadele anlatıldı; Türk milletinin bağımsız yaşama sevdasına ve demokrasiye olan bağlılığına vurgu yapıldı.

Bünyesinde ilk ve orta okul ile lise bulunan Türkmen - Türk Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından okul korosunun mini konseri vardı. Halk oyunları ekibinin zeybek performansının ardından, yıl içinde yapılan yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

Cumhuriyetimizin 94. yılı dolayısıyla akşam da Aşkabat Büyükelçiliğince bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda, Türkmenistan hükümetini Aşkabat Hakimi (Vali) Şamuhammed Durduluyev temsil etti. Aşkabat’ta görevli yabancı büyükelçiler ve askeri ataşelerin de davetli olduğu resepsiyona, Türk işadamları ve Türkmenistan’da görevli vatandaşlarımız katıldı.Türk ve Türkmen Milli Marşlarının ardından, Büyükelçi Mustafa Kapucu ve Aşkabat Valisi Durduluyev birer konuşma yaptı.

Büyükelçi Kapucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajını da resepsiyona katılanlarla paylaştı.

Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşın Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını erkeği, genci yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır." dedi.

 

 

Diğer Haberler