askabatta-kazakistan-kultur-gunleri

Aşkabat'ta Kazakistan Kültür Günleri

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, dün başlayan Kazakistan Cumhuriyeti Milli Günleri, Kazak Halkı’nın geleneksel ve çağdaş milli kültürünü yansıtan özgün sanat, müzik ve sergi etkinlikleri ile devam ediyor.

30 Kasım 2018 17:15

 Vatan Sinema ve Konser Merkezi’nde yapılan açılış töreninde konuşmacılar, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov ve Nursultan Nazarbayev'e iki ülke arasında işbirliğini arttırmaya yönelik gösterdikleri ilgiden dolayı  şükranlarını ifade ettiler.

Program çerçevesinde, Türkmenistan Güzel Sanatlar  Müzesi'nde fotoğraf segisi ile  Kazakistan’ın Mangystau Tarih müzesi koleksiyonundan dekoratif ve uygulamalı sanat eserleri ile bir çok değerli eşyanın bulunduğu bir sergi düzenlendi.

Daha sonra Kazakistan Abyl Tarakuly'in adını taşıyan halk müziği orkestrasının sanat ustaları, klasik eserler ve ulusal melodileri içeren bir konser verdi.

Kazakistan heyeti üyeleri, Türkmenistan Kültür Bakanlığı'nda kabul edildi. Heyet, Türkmen başkentinde, Devlet Müzesi, Türkmen Halı Ulusal Müzesi ile tarihi yerleri ziyaret etti. Kazak halk sanatçılarının vereceği konser ile program sona erecek.

Kazakistan Kültür Günleri Etkinlikleri,  Türkmenleri, Kazak Halkı’nın müzik, sanat ve  milli tarih gibi kültür öğeleri  ile tanıştırmayı, tarihsel ve akrabalık bağları bulunan iki ülke arasında karşılıklı anlayış ve güveni geliştirmeyi hedefliyor.

Anahtar Kelimeler: Kazakistan Kültür Günleri, Aşkabat, Gurbanguly Berdimuhamedov, Nursultan Nazarbayev,

Diğer Haberler