askabatta-selin-samsar-konseri

Aşkabat'ta Selin Samsar Konseri

12 yaşındaki genç Türk kemancı Selin Samsar, Aşkabatlı müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı.

14 Mayıs 2018 13:55

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği ve Türkmenistan Kültür Bakanlığı tarafından "Büyük İpek Yolu'nun Kalbi" temasıyla organize edilen konser programında orkestrayı Türkmen Gençlik Orkestrası Şefi Resul Kılıçev yönetti.

Konser programı genç kemancı Selin Samsar'ın, Rus besteci Dimitri Kabalewski'nin "Keman ve Orkestra İçin Konçerto" eserini  seslendirmesi ile başladı. Selin  Samsar, keman performansı ile göz doldurdu ve   izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Konserde,  Türkmenistan "Güneş Çocuk Korosu" ve Türkmen - Türk Ortak Mektebi Çocuk Korosu da,  Resul Kılıçev yönetimindeki orkestra eşliğinde  Türk ve Türkmen halk şarkılarını seslendirdi.

Kemancı Selin Samsar ve Gençlik Orkestrası'nın, Esin Engin bestesi  olan "Çalıkuşu" performansı da beğeni ile izlendi.1986 yılında TRT'de yayınlanan Çalıkuşu dizi filminin müzikleri, genç yaşta hayatını kaybeden müzisyen Esin Engin tarafından yapılmış ve dizi kadar ilgi görmüştü.

Çocuk korolarının  seslendirdiği Türkmen Sahrası, Memleketim, Gençlere Selam Olsun ve Burçak Tarlası şarkılarına, zaman zaman izleyiciler de eşlik etti. Konser, Türkmen halk şarkısı Kuşt depti ile sona erdi.

Selin Samsar Kimdir

2006 - Ankara doğumlu  Selin Samsar, 2012 yılında babasının görevi nedeniyle gittiği Kiev'de müzikle tanıştı ve Ukrayna'nın S.Turchak Müzik Okulu'nda piyano öğrenmeye başladı. Kısa zamanda ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada ödüller kazandı. Son olarak 2015 yılında ABD'nin Carmel kentinde yapılan, 2015 Carmel Debut Uluslararası Piyano Yarışması'nda en büyük ödül olan "Grand Prize" ödülünü kazandı. Selin Samsar, 2016 yılından itibaren keman dalında müzik eğitimine Türkiye'de devam ediyor.

 

 

Anahtar Kelimeler: Selin Samsar, Aşkabat, Türkmenistan, Büyük İpekyolu'nun Kalbi, Konser,

Diğer Haberler