avrasya-ekonomik-birligi-liderler-zirvesi-moskovada-basladi

Avrasya Ekonomik Birliği Liderler Zirvesi Moskova'da başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, karşılıklı fayda ve saygı üzerine inşa edilen Avrasya Ekonomik Birliği üyesi ülkelerle iş birliğine çok önem verdiklerini söyledi.

25 Mayıs 2023 15:57

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenenAvrasya Ekonomik Birliği Liderler Zirvesi'ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov katıldı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinpingin ise video konferans yoluyla katıldı. 

Toplantıda devlet başkanları, Avrasya Ekonomik Birliği'nin güncel faaliyet konuları ve gelişme beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Zirvenin açılışında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, AEB nezdindeki iş birliğini önemsediklerini vurgulayarak, "Rusya, karşılıklı yarar, saygı ve birbirimizin çıkarlarını gözetme ilkeleri üzerine kurulu birliğimizin tüm üye ülkeleriyle yakın ortaklığa büyük değer vermektedir." dedi.

Putin, zirvede, enerji, gıda güvenliği teknolojik ve finansal bağımsızlık dahil karşılıklı entegrasyona dair konuların ele alınacağını söyledi.

Zirve kapsamında Putin'in bazı liderlerle ikili görüşmeler de yapması bekleniyor.

 

Diğer Haberler