azerbaycan-cumhurbaskani-aliyevden-100-yil-tebrigi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den "100. yıl tebriği"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

28 Ekim 2023 17:58

Aliyev mesajında ''Tarihte olduğu gibi bugün de halklarımız yan yana, sevinci de üzüntüyü de birlikte yaşamaktadırlar. Azerbaycan halkı, sizin önderliğiniz ile Vatan Savaşı sırasında ve sonrasında Türk devleti ve halkının Azerbaycan'ın haklı davasına ve toprak bütünlüğüne yönelik kesin siyasi desteğini ve kararlı tutumunu asla unutmayacaktır.’’ dedi.

Şuşa Beyannamesi ile ittifak düzeyine çıkarılan iki ülke ilişkilerini her alanda güçlendirmeye kararlı olduklarını belirten Aliyev, ortak ahlaki değerler, dini ve kültürel kökler gibi sarsılmaz temeller üzerine inşa edilen ilişkilerin bölgede istikrarın, barışın, kalkınmanın ve güvenliğin de teminatı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sağlıklı bir ömür, Türkiye devletinin faaliyetlerinde başarı ve refah diledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Türkiye'yi kutladı.

Bayramov, Türkiye'nin uluslararası düzeyde başarılı arabuluculuk rolünü her geçen gün artırdığını belirtti, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı sadece Türkiye için değil tüm Türk Dünyası için önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin G20'de ekonomik büyüme oranına göre ilk beş arasında olduğunu hatırlatan Bayramov, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hayata geçirilen başarılı reformlar sayesinde son 20 yılda Türkiye'nin ihracatı 10 kat, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla 2 kat artmıştır." dedi.

Anahtar Kelimeler: azerbaycan cumhurbaşkanı aliyev, cumhurbaşkanı erdoğan, tebrik, 100.yıl,

Diğer Haberler