azerbaycan-disisleri-bakani-bayramov-ermenistandan-yapici-yaklasim-bekledikler

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, Ermenistan'dan yapıcı yaklaşım beklediklerini söyledi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bayramov'un Tahran'da düzenlenen Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu (3+3) toplantısına katılarak konuşma yaptığı bildirildi.

23 Ekim 2023 20:36

Açıklamaya göre Bayramov, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin hayata geçirdiği Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin, Rusya, Azerbaycan ve İran'ın katılımıyla hayata geçirilen Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru'nun ve Azerbaycan-İran-Türkiye üçlü işbirliği platformunun herkesin yararına olduğunu kaydetti.

Bayramov, bu proje ve platformların olumlu etkisinin yalnızca bölge ülkeleriyle sınırlı kalmadığını, daha geniş coğrafyayı kapsadığını ifade etti.

Azerbaycan topraklarındaki işgalin sona erdirilmesi ve ülkenin egemenliğinin yeniden sağlanması, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için yeni bir sayfa açtığına dikkati çeken Bayramov, barış anlaşması müzakerelerinin hızlı sonuçlandırılması için Ermenistan'dan olumlu adımlar ve yapıcı yaklaşım beklediklerini belirtti.

Bayramov, bölgenin normalleşmesi için eldeki fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

Bayramov, Reisi ile görüştü

Bayramov, Tahran temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüştü.

İran ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki normalleşme sürecinin müzakere edildiği görüşmede Bayramov, bölgenin istikrara ve sürdürülebilir barışa kavuşması için Azerbaycan'ın kararlı olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler: azerbaycan, dışişleri bakanlığı, ermenistan,

Diğer Haberler