azerbaycan-karabagda-60tan-fazla-muharebe-mevzisi-kontrolumuze-gecti

Azerbaycan: Karabağ'da 60'tan fazla muharebe mevzisi kontrolümüze geçti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları sırasında 60'tan fazla muharebe mevzisinin Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne geçtiğini açıkladı.

19 Eylül 2023 20:21

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da başlatılan antiterör operasyonuna ilişkin son gelişmeleri duyurdu:

"Ermeni silahlı kuvvetlerine ait 20'ye kadar askeri araç, 40'a kadar topçu birliği, 30'a kadar havan, 2 uçaksavar füzesi birimi, 2 Martira radyo-elektronik savaş istasyonu ve diğer askeri teçhizat etkisiz hale getirildi."

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "silahlı Ermeni kuvvetlerinin 60'tan fazla muharebe mevzisinin Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altına girdiği belirtildi.

Azerbaycan Karabağ'da antiterör operasyonu başlattı

Azerbaycan, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek ve Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılarak Azerbaycan topraklarından çıkarılması amacıyla lokal antiterör önlemleri başlatıldığını duyurmuştu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin mevzilerini personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer araçlarla güçlendirdiklerinin, birimlerini yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirdiklerinin, takviye birimler oluşturduklarının, Azerbaycan ordusuna karşı istihbarat faaliyetlerini genişlettiklerinin, mayınlardan temizlenen arazilere yeniden mayın döşenmesi gibi eylemlerde bulunduklarının tespit edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Ermeni güçlerinin, Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yoluna döşediği mayınların patlaması sonucu sivillerin ve polis memurlarının yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik provokasyonları son iki ayda arttı

Ermenistan ordusunun ve Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki yasa dışı Ermeni güçlerin, Azerbaycan'a karşı provokasyonlarında son aylarda artış gözlemleniyor.

Ermenistan ordusunun ve Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki yasa dışı Ermeni güçlerin, Azerbaycan'a karşı provokasyonlarında son aylarda artış gözlemleniyor.

Anahtar Kelimeler: azerbaycan, ermanistan, karabağ, mevzi,

Diğer Haberler