azerbaycan-sehitlerini-sonsuzluga-ugurladi

Azerbaycan şehitlerini sonsuzluğa uğurladı

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen 4 subay, Bakü'de binlerce Azerbaycanlının katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

12 Nisan 2016 14:29


Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen Yarbay Murad Mirzeyev, Binbaşı Tebriz Musazade, Binbaşı Urfan Velizade ve Üsteğmen Ebubekir İsmayılov için önce Silahlı Kuvvetler Eğitim Merkezi'nde tören düzenlendi. 
 
Törene katılan Azerbaycan Savunma Bakanı Kıdemli Orgeneral Zakir Hasanov ile Genelkurmay Başkanı Kıdemli Orgeneral Necmeddin Sadıkov, şehitlerin Azerbaycan bayrağına sarılı tabutları önünde bir süre nöbet tuttu.
 
"Şehitlerin intikamı bire yüz alınacaktır"
 
Savunma Bakanı Hasanov, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin, tüm dünyaya Azerbaycan halkının kahramanlığını kanıtladığını söyledi. Azerbaycan toprak bütünlüğünün ne pahasına olursa olsun sağlanacağına dikkati çeken Hasanov, "Şehitlerin intikamı bire yüz alınacaktır. Bundan kimse şüphe duymasın. Topraklarımızı işgalden kurtaracağız" dedi.
 
Konuşmaların ardından, Şehit naaşları askerlerin ve komutanların eşliğinde, 2. Fahri Hiyaban mezarlığına götürüldü. Güzergah boyu ellerinde bayraklar bulunan binlerce Azerbaycanlı, şehitleri dua ve sloganlarla uğurladı. 
 
"Kanlarıyla tarih yazdılar"
 
Şehit Binbaşı Tebriz Musazade'nin eşi Perişan Musazade, gazetecilere yaptığı açıklamada eşi ve diğer şehitlerle gurur duyduğunu söyledi.
 
Üsteğmen Ebubekir İsmayılov'un babası Vugar İsmayılov ise oğlunun kahramanca şehit düştüğünü belirterek, "Gelecek nesil için kanlarıyla tarih yazdılar" diye konuştu.
 
Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ile bazı Türk subaylar da törende hazır bulundu. AA

Anahtar Kelimeler: Azerbaycan, Karabağ, Şehit, Çatışma, Ermenistan,

Diğer Haberler