azerbaycanda-111-bin-111-fidan-toprakla-bulustu

Azerbaycan'da 111 bin 111 fidan toprakla buluştu

Azerbaycan'da, Türkiye'nin öncülüğünde başlatılan ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerde de her yıl yapılması planlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 111 bin 111 fidan dikildi.

11 Kasım 2022 14:13

Azerbaycan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının girişimiyle Türkiye ve TDT üyesi diğer ülkelerle eş zamanlı olarak ülkenin farklı bölgelerinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bakü'ye bağlı Müşfikabad kasabasındaki ağaçlandırma etkinliğine Azerbaycan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Bakü'deki Türk okullarının öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Babayev, Türkiye'nin Milli Ağaçlandırma Günü girişimine 2020'den itibaren destek verdiklerini ve o günden bu güne ülke genelinde yüz binlerce ağaç ekildiğini bildirdi.

Babayev, TDT üyesi diğer ülkelerin de bu girişime katılmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Büyükelçi Bağcı da çevre duyarlılığını artırmak, iklimi korumak ve geleceğe iyi bir iklim ve çevre bırakmak adına Türkiye'nin öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma kampanyasının artık her yıl 11 Kasım'da TDT üyesi ülkelerde de yapılacağını söyledi.

Bağcı, kampanyada yer alan ve fidan diken herkese teşekkür etti.

Etkinlikte, Bakan Babayev, Büyükelçi Bağcı ve diğer katılımcılar fidan dikti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Müşfikabad'da 11 bin 111, Azerbaycan genelinde ise 111 bin 111 fidan dikildiği bildirildi.

Diğer Haberler