azerbaycanda-23-nisan-coskusu

Azerbaycan'da "23 Nisan" coşkusu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

23 Nisan 2023 18:46

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince düzenlenen programa, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycanlı milletvekilleri, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haydar Aliyev Sarayı'nda yaklaşık 2 bin kişinin izlediği program, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Bağcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışından, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinden ve bugüne kadar yaşanan süreçlerden bahsetti.

Cumhuriyetin 100. yılına girmiş olmanın haklı sevinci ve gururunu yaşadıklarını vurgulayan Bağcı, 2. Dünya Savaşı nedeniyle yaşanan yoklukları, darbeleri ve bölücü terör örgütüyle yapılan mücadeleyi hatırlattı.

Bağcı, "Tüm bunlara rağmen, cumhuriyetimizi yıkmaya, yorgun düşürme, diz çöktürme hadiselerine rağmen kuşatmalara rağmen cumhuriyetimiz dimdik ayaktadır, ayakta kalmayı başarmıştır." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında artık güçlü bir devlet haline geldiğini belirten Bağcı, ekonomideki, savunma sanayisindeki başarılardan, Türkiye'nin uluslararası sorunların giderilmesindeki arabuluculuk faaliyetlerinden bahseden Bağcı, şunları söyledi:

"Öğretmenlerimizin üstün gayret ve çabalarıyla ülkeler arasında köprüleri kuracak olan, geleceğimizi oluşturacak olan, bize daha müreffeh bir gelecek, daha aydınlık bir gelecek sağlayacak olan çocuklarımıza olan güvenimiz tamdır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. İnşallah hepimizin koltuklarını bir gün aramızda bulunan gençler ve çocuklar devralacaktır. Onlar, devletin egemenliği ve bağımsızlığına karşı, devletine karşı bütün hainlerle mücadeleye, düşmanlarla mücadeleye hazır, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacak olan gençlerdir. Biz onlara güveniyoruz."

Program, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bakü Türk Okulları, Türkiye Diyanet Vakfı Bakü Türk Lisesi ve Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Bakü Atatürk Lisesi öğrencilerinin müzik ve dans gösterileriyle devam etti.

İlkokul öğrencilerinin sahnelediği halk oyunları davetlilerden büyük ilgi gördü. Konuklar, ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve türkülere eşlik etti.

Programda ayrıca öğrencilerin 23 Nisan'la ilgili resimlerinin yer aldığı sergi de gezildi.

Diğer Haberler