azerbaycanda-ruzgari-yen-yari-maratonu

Azerbaycan'da "rüzgarı yen" yarı maratonu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Haydar Aliyev Vakfı tarafından "rüzgarı yen" sloganıyla düzenlenen yarı maraton, yoğun ilgi gördü.

05 Mayıs 2019 14:14

Devlet Bayrak Meydanı'nda, "Rüzgarı yen" sloganıyla başlayan yarı maratona, Başbakan Yardımcısı Yakup Eyyübov, Devlet Güvenlik Servisi Başkanı Medet Guliyev, milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri, sporcular ve 22 binden fazla vatandaş katıldı.

Hazar Denizi kıyısı ile Bakü'nün sokak ve caddelerinde koşucular, 21 kilometre mesafe katetti. Yarı maraton, Bakü Olimpiyat Stadı'nda son buldu.

Organizasyonda, Türkiye, ABD, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Güney Afrika, Fransa, İran, Rusya, İspanya, İtalya, Ukrayna ve Uganda'dan da vatandaş ve sporcular yer aldı.

Türk Hava Yollarının (THY) da sponsorlarından biri olduğu yarışta ilk 10 sırayı elde eden koşuculara, para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

İlki 2016'da düzenlenen ve geleneksel hale getirilen organizasyonla, gençlerin spora teşvik edilmesi, ülkeye turist çekilmesi ve toplanan paralarla ihtiyaç sahibi çocuklara yardım sağlanması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler: azerbaycan, bakü, haydar aliyev vakfı, maraton,

Diğer Haberler