bagimsiz-devletler-toplulugu-ulkeleri-13-aydinlar-forumu

Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri, 13. Aydınlar Forumu

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen foruma, topluluğa üye ülkelerden 200'ü aşkın temsilci katıldı. 

20 Haziran 2018 11:11

Aydınlar Forumu’nun bu yılki teması, “Birlik ülkeleri arasındaki diyalog ve 21.yüzyılda insani işbirliği perspektifleri”.

Astana’da bulunan Kazakistan Milli Müzede düzenlenen forumun açılışına, Kazakistan Devlet Sekreteri Gülşara Abdıkalikova, Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Arıstanbek Muhamediulı’nın yanı sıra BDT üyesi ülkelerden 200’e yakın temsilci katıldı. 

Forumun açılış konuşmasını yapan Abdıkalikova, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in kutlama mesajını okudu. 

Nazarbayev mesajında, bilim ve sanat adamlarının çalışmaları sayesinde halklar ve kültürler arasında karşılıklı anlayışın güçlendiğine işaret ederek, "Ortak hedefimiz, deneyimlerimiz temelinde diyaloğu geliştirerek ülkelerimiz arasındaki uzun vadeli insani işbirliği alanlarını belirlemek." ifadesine yer verdi. 

Bakan Muhamediulı, forum boyunca üye ülkelerin deneyimlerini paylaşacağını ve insani konularda işbirliği alanlarını belirleyeceklerini belirtti.

Forum çerçevesinde bilim, müzik, spor, edebiyat gibi çeşitli alanlarda başarılı çalışmalar yürüten topluluk üyesi ülkelerden başarı gösteren aydınlara “Topluluk Yıldızı” ödülü verildi.

Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Bakü Şubesi Rektörü ve Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı, Nergis Paşayeva ‘ya ilmi ve insani alanlarda yaptığı başarılı faaliyetlerinden dolayı  "Topluluk Yıldızı" ödülüne layık görüldü.

 

Anahtar Kelimeler: Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, 13.Aydınlar Forumu, Astana,

Diğer Haberler