bakan-karaismailoglu-artik-cine-rusyaya-avrupaya-trenlerimiz-vizir-vizir

Bakan Karaismailoğlu: "Artık Çin'e, Rusya'ya, Avrupa'ya trenlerimiz vızır vızır işliyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bakü-Tiflis- Kars hattının yapımından sonra orta koridor Pekin'den Londra'ya kesintisiz bir ulaşım ağı sağlamıştık. Burada hem Bakü-Tiflis-Kars hattı hem de Marmaray çok önemli bir işlev görüyor. Artık Çin'e, Rusya'ya, Avrupa'ya trenlerimiz vızır vızır işliyor." dedi.

11 Mart 2021 15:15

"Haziran ayı itibarıyla Konya'yı Karaman'a hızlı trenle ulaştırmış olacağız"

Bakan Karaismailoğlu, 2020 yılının bakanlığı açısından çok aktif geçtiğini ve Kovid-19 süreci olmasına rağmen yatırımlarının artarak devam ettiğini belirtti.

Önemli ve dünya ölçeğindeki büyük projeleri 2020 yılında hayata geçirdiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, "Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolu ile Samsun-Sivas demir yolu gibi çok önemli projelerimizi vatandaşlarımızla buluşturduk. 2021 yılına da yine çok aktif bir şekilde başladık. TÜRKSAT 5 A uydumuzda, Kömürhan Köprümüzde açılışlarımız, törenlerimiz ve temel atmalarımız bir bir devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, 2009 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkenin yüksek hızlı tren konforuyla tanıştığını anımsattı.

Bu hatların artarak devam ettiğini, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir hızlı tren hatlarının çalıştığını ifade eden Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yine Konya-Karaman arasında da önemli bir çalışmamız var. İnşallah haziran ayı itibarıyla Konya'yı Karaman'a hızlı trenle ulaştırmış olacağız. Biliyorsunuz Bakü-Tiflis- Kars hattının yapımından sonra orta koridor Pekin'den Londra'ya kesintisiz bir ulaşım ağı sağlamıştık. Burada hem Bakü-Tiflis-Kars hattı hem de Marmaray çok önemli bir işlev görüyor. Artık Çin'e, Rusya'ya, Avrupa'ya trenlerimiz vızır vızır işliyor. Bir taraftan hızlı trenlerimiz, bir taraftan lojistik koridorlarımız ve üretim hatlarımız devam ediyor. Hızlı tren hatlarında artık Ankara-Sivas hızlı tren hattı da önemli hatlarımızdan bir tanesi."

 

 

Diğer Haberler