baku-turk-egitim-kurumu-turkiyeye-yardim-icin-seferber-oldu

Bakü Türk Eğitim Kurumu, Türkiye'ye yardım için seferber oldu

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bakü Türk Eğitim Kurumu öğretmen ve öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin mağdurları için Azerbaycan'da toplanan yardımların bir an önce ulaştırılması için seferber oldu.

12 Şubat 2023 14:44

Azerbaycan devleti ve halkının "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Türkiye'deki depremlerin mağdurlarına destek için başlattığı kampanyalar sürüyor.

Bakü'de birkaç noktada yardım toplama merkezi oluşturuldu. Azerbaycanlılar, akın akın bu merkeze giysi, gıda ve ihtiyaç malzemesi getiriyor. Toplama merkezlerinde çeşitlerine göre ayrıştırılan eşyalar, kolilere konularak tırlara yükleniyor ve hemen Türkiye'ye gönderiliyor.

Yardım toplama merkezi olarak tahsis edilen Haydar Aliyev Kapalı Spor Merkezi'ne de yardımların ardı arkası kesilmiyor. Merkezde, eşyaların çeşitlendirilmesi ve taşınması işinde yüzlerce gönüllü çalışıyor.

Bakü Türk Eğitim Kurumu, öğretmenden öğrencilerine müdürlerden hizmetlilere kadar herkes merkezdeki çalışmalara destek veriyor.

"Türkiye'deki kardeşlerimiz için gece gündüz demeksizin canla başla çalışıyorlar"

Çalışmalara destek veren Bakü Türk Eğitim Kurumu Müdürü Nurullah Yazıcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan depremin acısını tüm duygularıyla hissettiklerini söyledi.

Azerbaycan halkının Türkiye'deki depremle ilgili büyük özveride bulunduğunu vurgulayan Yazıcı, "Burada çok destansı hikayeler yazılıyor, bunlara şahit oluyoruz. 2 bin 500 öğrencimiz, 100 öğretmenimiz ve birçok velimiz Türkiye'deki kardeşlerimiz için gece gündüz demeksizin canla başla çalışıyor. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz burada yatıyor, burada kalkıyor. Ellerinden gelen her şeyi yerine getirmeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Yazıcı, Türkiye'deki kardeşlerinin acısını dindirmenin mümkün olmadığını belirterek "Olabildiğince onların duygularına ortak olmaya çalışıyoruz. Bugünlerin geçeceğini düşünüyoruz. Türkiye, bu sorunu aşabilecek güçtedir. İnşallah tez zamanda yaralarını saracaktır." dedi.

"Bu hepimizin acısı. Biz kardeşiz"

Okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Hüseyin Nergiz, "İlk günden itibaren eğitim camiamız olarak ülkemize yardım etmeye çalışıyoruz. Azerbaycan halkı, bizi yalnız bırakmadı. 'İki millet, tek devlet' şiarını burada yaşıyoruz." diye konuştu.

Rusça öğretmeni Lale Memmedova da tüm öğrencileriyle 3 gündür yardım toplama merkezinde çalıştıklarını söyleyerek "Bu hepimizin acısı. Biz kardeşiz." dedi.

Öğrencilerden Seymur Hasanov, Türkiye'deki kardeşlerine yardım etmek istediklerini ve bunun için çalıştıklarını dile getirdi.

Ferit Ahmetli isimli öğrenci, "Türkiye ile Azerbaycan, bu zor günde bir yerde olmalıdır. Bunun için buradayız. Kardeş sözü basit bir söz değil. Türkiye'deki kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmalıyız. Onlar kendilerini yalnız hissetmeliler." ifadesini kullandı.

Hasan İsmail Okumuş isimli öğrenci de "Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Evlerini kaybedenlerin yardıma ihtiyacı var." dedi.

Diğer Haberler