bakude-azerbaycan-ile-gurcistan-arasindaki-askeri-isbirligi-gorusuldu

Bakü'de Azerbaycan ile Gürcistan arasındaki askeri işbirliği görüşüldü

Gürcistan Savunma Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Giorgi Matiashvili'nin Bakü temasları kapsamında Gürcistan ile Azerbaycan arasındaki askeri işbirliklerine ilişkin konular müzakere edildi.

20 Şubat 2023 17:13

Tuğgeneral Matiashvili, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Savunma Bakanı Zakir Hasanov tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Hasanov, Azerbaycan ve Gürcü halkları arasındaki geleneksel dostluk ve karşılıklı güvenden bahsetti.

Hasanov, iki ülkenin Türkiye ile yaptığı üçlü işbirliklerinin bölgede güvenliğin sağlanmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Kars'ta düzenlenen "Kış Tatbikatı 2023"te askeri personelin yüksek profesyonellik sergilediğini belirten Hasanov, ortak tatbikatların ordular arasında tecrübe paylaşımında ve savaş kabiliyetlerinin daha da geliştirilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Hasanov, Güney Kafkasya ülke liderlerinin katılımıyla Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde gerçekleştirilen toplantının önemine değindi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Biz elbette Avrasya'da barışın sağlanmasını istiyoruz" sözlerini hatırlatan Hasanov, bölgede barışın sağlanması için yapılan çalışmaları aktardı.

Matiashvili ise Azerbaycan ile Gürcistan arasındaki askeri işbirliğinin bölgesel güvenliğe katkıda bulunduğunu belirtti.

Görüşmede ayrıca askeri, teknik ve eğitim alanlarında işbirliklerinin gelişim perspektifleri ve karşılıklı ilgi uyandıran diğer konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Matiashvili, temasları kapsamında Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Kerim Veliyev'le de bir araya geldi.

Diğer Haberler