balkan-ulkeleri-diyanet-isleri-baskanlari-toplantisi-bulgaristanda-yapildi

Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı Bulgaristan'da yapıldı

Toplantıda Türkiye'yi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş temsil etti.

26 Kasım 2022 21:10

Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen, 9. Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı'na Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan, Batı Trakya (Yunanistan), Sırbistan, Slovenya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Diyanet İşleri Başkanları katıldı.

"Balkanlar'da Huzur ve Barışın Tesisinde Dinin ve Din Adamlarının Rolü" konulu toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş başkanlık yaptı.

"Din, dil, kültür, coğrafya ve tarih, milletleri geleceğe taşıyan asli değerlerdir"

Erbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bizler varlığımızı inancımızla kaim kılmışız. İnancımızın rehberliğinde medeniyetler kurmuşuz. Başta inanç olmak üzere dil, kültür, coğrafya ve tarih, milletleri millet yapıp ayakta tutan, geleceğe taşıyan asli değerlerdir." dedi.

İslam medeniyetinin en başarılı tecrübelerinden birisinin Balkanlar olduğunu dile getiren Erbaş, "Bilgi, ahlak, estetik ve hukukla muhteşem bir medeniyetin inşa edildiği bu coğrafyada, bütün farklılıklar muhafaza edilerek kimlik, şuur, uhuvvet ve muhabbetin yeryüzündeki en güzel örnekleri sunulmuştur. Balkan coğrafyası, dinimiz İslam’ın var ettiği ve bu yönüyle de bir lütf-u ilahi olan muhteşem medeniyetimize yönelik kökleşmiş inanç, güven, sevgi ve bağlılığın en önemli yapı taşlarından biridir." dedi.

Balkan ülkeleriyle yapılan istişare toplantılarının öneminden bahseden Erbaş, tecrübe paylaşımı, din hizmeti ve eğitimi alanında iş birliğinin geliştirilmesi, güncel dini meselelere ortak çözümler üretme noktasında çalışmaların en kapsamlı ve güçlü hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Diğer Haberler