balkanlarda-filistine-destek-ve-dayanisma-gosterileri-duzenlendi

Balkanlar'da Filistin'e destek ve dayanışma gösterileri düzenlendi

Sırbistan'ın başkenti Belgrad, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Filistin'e destek ve dayanışma gösterisi düzenlendi.

22 Ekim 2023 18:44

Belgrad'daki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriye, Sırbistan'da yaşayan Filistinliler ve yerel halk katıldı.

Filistin ve Sırbistan bayrağı açılan Filistin'e destek ve dayanışma gösterisinde, "Özgür Filistin" şeklinde slogan atıldı.

Göstericiler, "Filistin'deki soykırımı sona erdirin", "Filistin'e özgürlük" ve "Çocuklar uyurken susmalı, öldürülürken değil" yazılı pankart ve dövizler de taşıdı.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Filistin'e destek gösterisi yapıldı

Podgoritsa'daki Birleşmiş Milletler binası önünde bir araya gelen yüzlerce gösterici, Filistin halkına dayanışma mesajları gönderdi.

Filistin bayrağı açan göstericiler, "Filistin'in yanında olmak için Müslüman olmak zorunda değilsin, insan ol yeter!" ve "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericilerden Jovan Mandic, Filistin halkına destek vermek için gösteriye katıldığını ifade etti.

İlija Vujosevic de gösterinin, Filistin'de yaşananlara dikkati çekmek için düzenlendiğini kaydederek, "Hükümetimize ve tüm yurttaşlarımıza, Filistinlilere yönelik etnik temizliğe göz yummamalarını söylemek istiyoruz." dedi.

Bosna Hersek'te, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi.

Bosna Hersek'te, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
Saraybosna'nın simgelerinden tarihi Vijecnica Kütüphanesi'nin karşısında bulunan meydanda toplanan binlerce kişi, Filistin bayrakları açarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Gösteriye Filistin'in Saraybosna Büyükelçisi Rezeq Namoura ve Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic'in yanı sıra Bosna Hersek'te turist olarak bulunan birçok kişi de katıldı.

Karic, Saraybosna'nın her zaman doğru tarafta yer aldığını ve kuşatmanın ne anlama geldiğini 1992-1995'teki savaştan çok iyi bildiklerini belirtti.

Bosna Hersek Filistinliler Birliği Başkanı Majed Maarouf da Filistin halkının haksızlığa maruz kaldığını ve İsrail işgaline karşı kendilerini savunduğunu söyledi.

"Dün Srebrenitsa, bugün Gazze" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "Soykırımı durdurun" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

Gösteride Filistin halk müzikleri de çalındı.

 

 

Anahtar Kelimeler: filistin, gösteri, sırbistan, bosnahersek, karadağ, destek,

Diğer Haberler