baris-pinari-harekati-kazakistan-basininda

Barış Pınarı Harekatı Kazakistan basınında

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Egemen Kazakistan, Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendirdi.

12 Ekim 2019 14:56

Barış Pınarı Harekatı'na destek haberleri Kazakistan basınında yer almaya devam ediyor.

Kazakistan basınında yer alan haberlerde harekatın Türkiye’nin güney sınırlarının terörden temizlemesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanmasına yönelik olduğu belirtiliyor.

Egemen Kazakistan gazetesinde, “Barış Pınarı:Türkiye teröristlere karşı askeri harekat başlattı'' başlıklı yazıda, Türkiye’nin harekat düzenleme zorunluluğu çeşitli yönleriyle ele alındı.

Amangeldi Kurmet imzasıyla yayınlanan makalede, Barış Pınarı Harekatı’nın amacının bölgeyi DEAŞ ve PKK/PYD’li teröristlerden temizlemek olduğu ifade edilerek bu harekatla, Suriye’nin doğusuna barış ve istikrar geleceği vurgulanıyor.

“Türkiye başlatmış olduğu harekat sayesinde sadece o bölgeyi terör gruplarından temizlemiş olmayacak, aynı zamanda oraya mültecileri yerleştirme şansı da elde edecek” denilerek oluşturulacak güvenli bölgeye yaklaşık 2 milyon mültecinin yerleştirilmesi planlandığı bildiriliyor.

Türkiye’nin bundan önce düzenlediği Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarına da değinilen yazıda, bu operasyonların son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği ve 3 bini aşkın DEAŞ’lı teröristin yok edildiğinin altı çiziliyor.

100 yıllık geçmişi ile ülkenin en eski gazetelerinden biri olan Egemen Kazakistan’daki Barış Pınarı Harekatı hakkındaki makale, “Türkiye’nin, 1974 yılında Kıbrıs’taki kardeşlerini korumak için yine bir Barış Harekatı düzenlediği ve bütün dünyaya kararlılığını ispat ettiği ifadesiyle sona eriyor.
 

Anahtar Kelimeler: kazakistan, gazete, egemen kazakistan gazetesi, barış pınarı harekatı, değerlendirme,

Diğer Haberler