baris-yuruyusu-sona-erdi

Barış Yürüyüşü Sona Erdi

Srebrenitsa'daki soykırımdan kaçmak isteyen Boşnaklar'ın kullandığı ve "ölüm yolu" olarak bilinen orman yolunda düzenlenen ''Barış Yürüyüşü'' Potoçari'de sona erdi.

11 Temmuz 2014 08:25

Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedilerinden biri olarak kabul edilen Srebrenitsadaki soykırımdan kaçmak isteyen Boşnaklar'ın kullandığı ve "ölüm yolu" olarak bilinen orman yolunda, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ''Barış Yürüyüşü'', Potoçari'de sona erdi.

Tuzla yakınlarındaki Nezuk kasabasında Türkiye'nin yanı sıra birçok Avrupa ve Arap ülkesinden binlerce kişinin katılımıyla üç gün önce başlayan yürüyüşe katılanlar, önce soykırım kurbanlarının defnedildiği Potoçari Anıt Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Ellerinde, başta Boşnaklar'ın savaş döneminde kullandığı zambaklı bayrak olmak üzere, Bosna Hersek, Türkiye ve Arnavutluk bayrakları taşıyan katılımcılar, mezarlıkta duygu dolu anlar yaşadı. Yürüyüşe katılanlar, dua ettikten sonra mezarlıktan çıkarak geceyi geçirecekleri kamp alanına geçtiler.

''Ölüm yolu''ndan Tuzla'ya ulaşmayı başararak Srebrenitsa soykırımında hayatta kalan Rifet Salihoviç, 1995 yılında geçtikleri orman yolundan bugün de geçerken 19 yıl önceki hisleri yaşadığını anlattı.

''Yaşadıklarım bir bir gözümün önüne geliyor'' diyen Salihoviç, ''Bu zor bir duygu. O günkü hislerle aynı yolu yürümek çok zor'' diye konuştu.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Barış Yürüyüşü'ne katılanlar üç günde 100 kilometrenin üzerinde yol yürüdü.

Anahtar Kelimeler: Srebrenitsa, barış yürüyüşü, bitti,

Diğer Haberler