baskent-ankara-turk-konseyi-uye-ulkelerin-medya-temsilcilerini-agirliyor

Başkent Ankara Türk Konseyi üye ülkelerin medya temsilcilerini ağırlıyor

Başkent Ankara'da Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan’dan gelen medya kuruluşlarının temsilcileriyle istişare toplantısı yapılıyor.

25 Eylül 2019 17:12

TRT AVAZ ve Türk Konseyi işbirliğiyle gerçekleşen toplantı TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Erkan Durdu, "Bütün mesafeler kalktı, medya bizi yaklaştırdı. Evrensel değerleri daha çok gözetmemiz gereken bir sorumluluktur, bu. TRT AVAZ kanalı kurumumuzun sınırlarını aşan ve kardeşlik duygularını geliştiren roller üstlendi ve bu rolleri başarıyla ortaya koydu. TRT AVAZ, Türk Kültürünün ortak kanalı olma temelini tamamen üstlenmelidir. TRT AVAZ'a verilecek her türlü destek Türk Dünyasının başarısını artıracaktır." diye konuştu.

Toplantıda TRT AVAZ Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya, TRT ve TRT AVAZ'ın Türk dünyası ülkeleriyle medya işbirliğini geliştirmeye yönelik projeleri anlattı.

Sedat Sağırkaya, "Türk Dünyası'nın yayıncı kuruluşlarıyla işbirliğinin en etkin platformlarından biri TRT AVAZ ve Türk Konseyi'dir.Türk Konseyi'ne üye ülkelerin televizyonlarıyla ortak avaz, ortak ses olmayı istiyoruz." dedi.

Medya İstişare Programı 2 gün boyunca devam  edecek.

Anahtar Kelimeler: Türk Konseyi, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan,

Diğer Haberler