bayramov-zengezur-koridorunun-acilmasi-avrupa-ve-asya-arasinda-onemli-bir-firsa

Bayramov: Zengezur koridorunun açılması Avrupa ve Asya arasında önemli bir fırsat

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, diğer tarafından da Zengezur koridorunun açılması bu ülkeler için Avrupa ve Asya arasında ulaştırma, ticaret ve iletişim açısından önemli bir fırsattır" dedi.

02 Ağustos 2022 16:16

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Türkiye-Özbekistan-Azerbaycan Üçlü Dışişleri, Ticaret ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı'nda konuştu.

Bayramov, küresel güvenlik, istikrar ve ekonomik kalkınmayla ilgili artan sıkıntıların olduğu bir dönemde bu yeni üçlü platformun aslında barış, güvenlik ve refah anlamında ülkelerin istek ve umutlarına katkı sağladığını, bu formatın sektörel angajman, ekonomik, ticari ilişkiler ve sınır aşan girişim faaliyetleri açısından fayda sağlayacağına inandığını ifade etti.

"Zengezur koridorunun açılması Avrupa ve Asya arasında önemli bir fırsat"

Ceyhun Bayramov, "Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, diğer tarafından da Zengezur koridorunun açılması bu ülkeler için Avrupa ve Asya arasında ulaştırma, ticaret ve iletişim açısından önemli bir fırsattır." dedi.

Diğer Haberler