bdt-ekonomik-konseyi-askabat-ta-toplandi

BDT Ekonomik Konseyi, Aşkabat’ta toplandı.

Bağımsız Devletler Topluluğu Ekonomik Konseyi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 83. toplantısını gerçekleştirdi.

14 Eylül 2019 11:55

Bu yıl başkanlığını Türkmenistan’ın yürüttüğü BDT’nin Ekonomik Konsey toplantısına, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Rusya, Tacikistan, Özbekistan hükümet başkan yardımcıları ve BDT Yürütme Komitesi'nin üst düzey heyetleri katıldı.

BDT İcra kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Sergey Lebedev başkanlığında yapılan toplantıda daha yüksek düzeyde ekonomik işbirliği sağlamayı amaçlayan ortak faaliyetlerin sonuçları ve BDT organlarının birleşik bütçesinin uygulanması da dahil olmak üzere daha önce varılan anlaşmaların uygulanması gözden geçirildi.

Ardından, Türkmenistan Devletbaşkanı tarafından önerilen; topluluğa üye devletlerin, Stratejik Ekonomik İşbirliği Beyanı taslağı tartışıldı. Böyle bir belgenin kabul edilmesinin, topluluğun güçlendirilmesine ve BDT formatında etkili bir diyalogun geliştirilmesine yardımcı olacağı vurgulandı.

BDT  hükümetlerinin Sosyo-Ekonomik İşbirliği alanındaki faaliyetlerinin koordinasyonunun güçlendirmesi kararlaştırılan toplantıda, Ekonomik İşler Komisyonu faaliyetlerinin sonuçları da değerlendirildi.

Müzakereler sonunda çeşitli konularda 24 belge imzalandı.

Anahtar Kelimeler: bdt, ekonomik konsey, aşkabat, toplantı, türkmenistan,

Diğer Haberler