bdt-hukumet-baskanlari-kovid-19-salgini-surecinde-ekonomik-isbirligini-gorustu

BDT Hükümet Başkanları Kovid-19 Salgını sürecinde Ekonomik İşbirliğini Görüştü

Bağımsız Devletler Topluluğu Hükümet Başkanları Konseyi, video konferanla bir toplantı gerçekleştirdi.

01 Haziran 2020 18:07

Toplantıda başta  Kovid-19'un yayılmasını engelleme çabalarının koordine edilmesi ve ortak yaklaşımlar geliştirilmesi olmak üzere topluluğun gündemindeki işbirliği konuları görüşüldü.

Toplantıya Azerbaycan  Başbakanı A. Asadov, Ermenistan  Başbakan Yardımcısı M. Grigoryan, Belarus  Başbakanı S. Rumas, Kazakistan  Başbakanı A. Mamin, Kırgızistan Başbakan Yardımcısı E. Asrandiev, Moldova Başbakanı Ion Kiku, Rusya Federasyonu Hükümet Başkanı M. Mishustin, Tacikistan  Başbakanı K. Rasulzoda, Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, R. Meredov, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve BDT Genel Sekreteri- İcra Kurulu Başkanı  Sergey Lebedev katıldı.

Kovid-19 pandemisinin yayılmasını engelleme çabalarının koordine edilmesi ve ortak yaklaşımlar geliştirilmesi üzerinde durulan toplantıda Raşid Meredov, pandemi koşullarında geleneksel gündemlerinin önceliklerinin değiştiğini belirtti. koronavirüs pandemisine karşı koymaya  dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Meredov, BDT ülkelerinin bu yönde etkili işbirliği mekanizmaları kurmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıda  Koronavirüs enfeksiyonunun yayılımıyla  mücadele ortak mekanizmaların hayata geçirilmesinin yanısıra, 2030 yılına kadar Bağımsız Devletler Topluluğu'nun Ekonomik Kalkınma Stratejisi taslağı değerlendirildi. Taraflar ayrıca, ulaştırma alanındaki öncelikli işbirliği alanları, 2021- BDT Mimarlık ve Kentsel Planlama Yılı Eylem Planı ve BDT üye devletlerinin 2021-2030 kültür ve spor alanında İşbirliğini Geliştirme Stratejisi görüşüldü.

Anahtar Kelimeler: BDT Hükümet Başkanları, Kovid-19,

Diğer Haberler