berdimahemedov-ve-erdogan-telefonda-gorustu

Berdimahemedov ve Erdoğan telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov ile telefonda görüştü.

26 Mayıs 2020 11:57

İkili ilişkileri her alanda güçlendirecek adımlar ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede iş birliği konularının ele alındığı görüşmede karşılıklı Ramazan Bayramı tebriğinde bulunuldu.

İkili ilişkilerin ortak tarihsel köklere ve ortak geleneklere dayandığını kaydeden iki lider, Türkmenistan ve Türkiye'nin hem ikili ticaret, ekonomik ve insani alanlarda hem de uluslararası örgütlerde işbirliğine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Devlet Haber Ajansı (TDH) nın bildirdiğine göre görüşmede, Devlet Başkanı  Gurbanguli Berdimuhamedov, uzun vadeli, stratejik bir karaktere sahip kardeş Türkmen-Türk ilişkilerinin, ortak projelerin uygulanmasıyla  yeni içerik elde ettiğini memnuniyetle kaydetti ve Türkiye’ye ülkelerinin kalkınmasına katkıları için  teşekkür etti.

Liderler, insanlığa yeni bir meydan okuma olan koronavirüs (Kovid-19) pandemisine de değinerek pandemi ile ilgili  bölgesel ve küresel konularda görüş alışverişinde bulundular. Berdimuhamedov, Türkiye'nin koronavirüs mücadelelsinde teşhis ve tedavi etme yöntemlerini geliştirmedeki olumlu deneyimini vurguladı ve  Erdoğan’ı bu alanda elde edilen başarılardan dolayı tebrik etti.

Görüşme sırasında iki lider, mevcut  zorluklara rağmen, özellikle Lapis Lazuli  (Afganistan, Türkmenistan, Hazar Denizi, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye) ulaşım koridorunda  taşımacılık işbirliğine devam ettiklerini belirtti ve Dışişleri bakanlıklarına ilişkilerin daha da geliştirilmesi, ticaret ve ekonomik bileşenlerin güçlendirilmesi konusunda talimat vermeyi kararlaştırdı.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Diğer Haberler