berdimuhamedov-rus-enerji-sirketi-ile-gorustu

Berdimuhamedov, Rus Enerji Şirketi ile görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Rus Enerji Şirketi Lukoil CEO’su Vagit Alekperov’u Kabul etti.

08 Şubat 2020 11:53

Türkmenistan’da mevcut petrol ve doğalgaz potansiyelinin değerlendirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Rus petrol şirketi başkanı, Hazar Denizi'ndeki hidrokarbon yataklarının araştırılması konusunda Berdimuhamdov’a bilgi verdi. Türkmenistan ile Rus şirket arasında işbirliği potansiyelinin de ele alındığı görüşmede; özellikle Petrolgaz sektörü, Petrokimya alanı ve bu alandaki yüksek teknolojili ürünlerin üretimi konuları değerlendirildi.

Devlet Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre toplantıda Türkmen Lider, Türkmenistan ile Rusya arasındaki münasebetlere değinerek, Türkmenistan’ın karşılıklı çıkara dayalı işbirliği kapsamında yabancı ortaklara kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti. Alekperov da Türkmenistan ile ortak projelere imza atmaya hazır olduklarını belirtti.

Konuk işadamı, Türkmenistan’daki cazip ortamın, petrolgaz sektöründe yatırım yapmaya imkan sağladığını kaydetti.

Rus ortaklıkların girişimlerini memnuniyetle karşılayan Devlet Başkanı, her iki tarafın tekliflerinin, Türkmennebit ve Türkmengaz Devlet kurumları ile ortaklaşa değerlendirelerek sunulmasının önemli olacağını belirtti.

Toplantının sonunda, Devlet Başkanı ve konuğu, uzun vadeli karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Diğer Haberler