berdimuhammedov-tobb-baskani-hisarciklioglu-nu-kabul-etti

Berdimuhammedov, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu Kabul Etti

  Kabulde, Türk şirketlerinin Türkmenistan’da gerçekleştirdiği ve devam eden projeler ile ileriye yönelik işbirliği konuları ele alındı.

15 Şubat 2018 14:47

Bir Türk şirketi tarafından inşa edilen “Türkmen Cam ve Cam Ürünleri Fabrikası” nın açılışı için Türkmenistan’a giden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu  Berdimuhammedov tarafından kabul edildi.

Türkmen lider kabulde, barışçı ve geniş uluslararası işbirliği politikası çerçevesinde Türkmenistan'ın, yeni ortaklıklara her zaman hazır  ve yabancı şirketlerin yeni tekliflerini değerlendirmeye istekli olduğunu vurguladı. Türk şirketleri ile ticari ilişkilerin verimli  karakterine de vurgu yapan Berdimuhammedov, Türk şirketi Tepe Türkmen A.Ş tarafından inşa edilen son teknoloji ile donatılmış cam ürünleri fabrikasının zamanında tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

Kabul dolayısıyla devlet başkanına şükranlarını ifade eden Hisarcıklıoğlu; Türk işadamlarının, Türkmenistan  ile yapıcı işbirliğinden ve aldıkları projeleri başarılı bir şekilde tamamlama ve sürdürmelerinden  gurur duyduğunu vurguladı. Türkmenistan'da devam eden kalkınma programlarının ve altyapı projelerinin uygulanmasına daha fazla katılma istekliliğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu bağlamda; Türk şirketlerinin, bölgenin refahı ve sürdürülebilir kalkınması için büyük önemi olan Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğal gaz boru hattı  projesine katkıda bulunma arzusunda olduklarını da dile getirdi.

 

Anahtar Kelimeler: Türkiye-Türkmenistan Ticari İlişkileri, Berdimuhammedov, TOBB, Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmen Cam ve Cam Ürünleri Fabrikası,

Diğer Haberler