berdimuhammedovun-kitabi-turkceye-cevrildi

Berdimuhammedov'un kitabı Türkçe'ye çevrildi

Türkmen liderin "Türkmenistan-Büyük İpek Yolu'nun Kalbi" adlı kitabı, TÜRKSOY tarafından Türkçe'ye çevrildi.

06 Temmuz 2018 09:22

TÜRKSOY  Genel Sekreteri Kaseinov, kitabın tanıtım toplantısı için geldiği Aşkabat'ta, Türkmen lider Berdimuhammedov tarafından kabul edildi.

TÜRKSOY, Türkmen lider Berdimuhammedov'un kitabını Türkçe olarak yayınladı.

Genel Sekreter Düsen Kaseinov,  Türkçe'ye çevrilen  "Türkmenistan - Büyük İpek Yolu'nun Kalbi" kitabının tanıtım toplantısı için Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bir dizi etkinliğe katıldı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, kitabın Türkmence'den Türkçe'ye çevirisini gerçekleştiren Gazi Üniversitesi öğretim görevlileri Tuğba Yılmaz ve Emrah Yılmaz'da  konuşmacı olarak katıldı. 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov Türkmenistan ziyareti kapsamında, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından da kabul edildi.

Oğuzhan Köşkü’nde gerçekleşen görüşmede Kaseinov,  2018 yılında ‘Türkmenistan – Büyük İpek Yolu’nun kalbi’  teması kapsamında; kültürel mirasın korunması, öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması için Türkmenistan'da  yapılan çalışmalardan övgüyle söz etti. TÜRKSOY'un çalışmalarından  memnuniyet duyduklarını ifade eden Türkmen Lider Berdimuhammedov, Türk dilli ülkeler arasındaki bağların pekiştirilmesi için çaba gösteren TÜRKSOY ile işbirliğinin genişletilmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Genel Sekreter Kaseınov görüşmede, Türkçe'ye tercüme edilerek yayınlanan ‘Türkmenistan – Büyük İpek Yolu’nun kalbi’ kitabını Türkmen lider Berdimuhammedov'a hediye etti.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistansitan, Berdimuhammedov, Türkmenistan-Büyük İpek Yolu'nun Kalbi, Türksoy, Kaseinov,

Diğer Haberler