bir-zamanlar-kibris-izleyici-ile-bulustu

'Bir Zamanlar Kıbrıs' izleyici ile buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren de galaya katıldı.

02 Nisan 2021 08:43

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kıbrıs Türk halkının da tabii ki çok önemli davasının hem Türkiye kamuoyunda hem de dünyaya duyurulmasında fevkalade önemli bir yapım olarak değerlendiriyorum. Biz direndik, biz Türkiye'nin desteği ile var olduk, var olmaya devam edeceğiz. Mesaj bu olacak" dedi.

Oktay: Dizinin Kıbrıs'ın nereden nereye geldiğini hatırlatması çok önemli

TRT'ye ve yapım ekibine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dizinin geçmişten geleceğe bir köprü olacağını söyledi.

Oktay "Özellikle gençlere ve çocuklara Kıbrıs'ın nereden nereye geldiğini, hele hele bugün geleceğe dönük 5+BM görüşmelerinin olduğu bu dönemde, ne ifade ettiğini özellikle hatırlatması anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum."dedi.

Eren: Kıbrıs'ta çektiğimiz Türk tarihindeki ilk dizi

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, dizinin hazırlıklarının bir yıla yakın sürdüğünü aktaran Eren,

"Bizim Kıbrıs'ta çektiğimiz Türk tarihindeki ilk dizi. Tüm ekip uzun bir süredir Kıbrıs'ta bu diziyi çekmeye çalışıyorlar. O yüzden bizler de çok heyecanlıyız. Tarihi yapımlar stratejimizde TRT olarak Kıbrıs bizim için önemli bir yer tutuyordu ve bir süredir hazırlanıyorduk."dedi.

Eren, dizide çok üzücü olayların işlendiğini, montaj aşamasında bile ekibin zorlandığını anlattı.

"Üç kere montaja girdik, üçünde de ağladık diyorlardı. Seyretmesi kolay değil zor bir iş. Tamamen duygu yüklü bir iş."

"Rauf Raif Denktaş'a, mücahitlere ve Mehmetçiğe minnetle"

İbrahim Eren, dizi yayına girmeden sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'a, mücahitlere ve Mehmetçiğe minnetle..." mesajını paylaştı.

Oyuncular görüşlerini paylaştı

Dizinin ilk bölümünü birlikte izleyen oyuncular, bölüm sonunda TRT Haber'e konuk oldu.

Ahmet Kural, diziyle ilgili, "Bana göre manevi görev olarak görüyorum ben bunu. Gerçek olaylardan yansıtıldığı için biz de bunu elimizden geldiğince gerçeğine uygun bir şekilde yansıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Başrol oyuncularından Pelin Karahan, sarsıcı olmasına rağmen dizinin izlenmesi gerektiğini belirterek, "Geçmişte yaşanılanları unutmamak, unutturmamak lazım. Ben çok dram işi çektim ama en ağır oynadığım rollerden biri bu galiba" dedi.

Çocuk oyuncular Yağmur Arazlı ve Rüzgar Irmaklıoğlu, oyunculukları ile göz doldurdu.

TRT'nin iddialı yapımı 

Dizi, 1963 ile 1974 yılları arasında Ada'daki Türklere uygulanan Rum-Yunan zulmünü gerçek olaylardan esinlenerek ekrana taşıyor.

Senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Hakan İnan oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu gibi isimler yer alıyor.

Diğer Haberler