bitlis-kent-merkezi-acik-hava-muzesine-donusturulecek

Bitlis kent merkezi açık hava müzesine dönüştürülecek

Bitlis kent merkezindeki tarihi eserlerin restore edilmesi, El-Aman Han'ın sanatçı konukevi, kültür sanat merkezi ve ihtisas kütüphanesi olarak hizmet vermesi, Ahlat kümbetlerinin restorasyonu, Sahil Kalesi'nde yüzey araştırması yapılması ve tarihi mezarlıktaki arkeolojik kazı çalışmaları artırılmasıyla kent bir açık hava müzesine dönüştürülecek.

26 Ekim 2022 12:14

Kentte önceliklendirilmiş 125 vakıf eserinin restorasyonu, uluslararası standartlara göre tamamlanacak.

Üniversiteler ve ilgili kamu kurumlarının katılımıyla Ulusal Restorasyon İlke ve Standartları Konferansı düzenlenecek.

Tarihi kent dokularına yönelik kentsel tasarımlar yapılması ve tarihi kent bölgelerinin bu tasarımlara göre bütüncül anlayışla iyileştirilmesi kapsamında, Bitlis kent merkezindeki tarihi eserlerin restore edilmesi sağlanarak kente açık hava müzesi hüviyeti kazandırılacak.

El-Aman Han'ın, Bitlis Eren Üniversitesince sanatçı konukevi, kültür sanat merkezi ve ihtisas kütüphanesi olarak hizmet vermesi sağlanacak.

Ahlat kümbetlerinin onarım ve restorasyonları gerçekleştirilecek, Sahil Kalesi'nde yüzey araştırması yapılacak, tarihi mezarlıktaki arkeolojik kazı çalışmaları artırılacak ve kentin açık hava müzesi haline gelmesi için kültürel mirasın korunması çalışmaları gerçekleştirilecek.

Kuzey Van Gölü havzasındaki diğer kümbet, mezarlık gibi Selçuklu eserlerinin durumları tespit edilecek ve onarım koruma faaliyetleri yapılacak.

 

Diğer Haberler