bm-genel-sekreteri-guterres-turkmenistan-heyetini-kabul-etti

BM Genel Sekreteri Guterres, Türkmenistan heyetini kabul etti

Guterres: BM ile Türkmenistan'ın yakın ve yapıcı işbirliğini farklı alanlarda sürekli gelişmektedir.

20 Temmuz 2018 23:36

BM Kalkınma Programı (UNDP) toplantıları çerçevesinde New York’ta temaslarda bulunan Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Serdar Berdimuhamedov, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre BM merkezinde gerçekleşen görüşmede Guterres, BM ile Türkmenistan'ın yakın ve yapıcı işbirliğini farklı yönlerde geliştirildiğini kaydetti. Türkmenistan'ın güvenlik, mülteciler ve göç konuları ile  Aşkabat’ta bulunan Orta Asya için Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi’nin çalışmalarına verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, BM Genel Sekreteri’ne Türkmenistan Devlet Başkanı’nın selamını ileterek, Türkmenistan ile BM münasebetlerinin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Bakan Yardımcısı, Genel Sekreter Guterres’in 2017 yılında Türkmenistan’a gerçekleştirdiği ziyaret ve küresel terörle mücadele konulu üst düzey diyalog toplantısına katılmasının önemine değindi. Berdimuhammedov görüşmede, Türkmenistan’ın BM ajanslarının desteğiyle, sürdürülebilir kalkınma  ve terörle mücadele hedeflerini ulusal planlarına adapte etmeye başlayan ilk devletlerden biri olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler: BM Genel Sekreteri Guterres, Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Serdar Berdimuhamedov, New York,

Diğer Haberler