bodrumun-su-alti-dunyasinda-tarih-ve-dogal-yasam-bir-arada-goruntulendi

Bodrum'un su altı dünyasında tarih ve doğal yaşam bir arada görüntülendi

Dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum'un eşsiz su altı dünyasında tarih ve yaşam bir arada görüntülendi.

05 Ekim 2022 17:17

Bodrum, yılın her ayı dalışa imkan sunan ılık iklimi, yerlilerin olduğu kadar yabancı dalgıçların da bölgeye ilgisini artırıyor. Dalış noktalarının başında Büyük ve Küçük Reef, Saklı Reef, Sahil Güvenlik Batığı, C47 Dacota Uçak Batığı, Kaçakçı, Pınar 1, Aksona ve Poyraz Koyu geliyor.

Su altı, karagöz sürülerinden göçmen türlere, tarihi batıklardan su altı arkeolojisinin en önemli parçalarına kadar eşsiz bir kültürel hazine olarak göze çarpıyor.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum'un dalış turizmindeki yerinin her geçen yıl kuvvetlendiğini, ilçenin dünyanın turizm destinasyonları içerisinde en önemli yerlerden biri olduğunu anlatarak, şöyle dedi:

"Bodrum'da deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra birçok yan aktiviteler bulunuyor. Bodrum bu açıdan dünyanın bir çekim merkezi halinde. Dağ yürüyüşünden, trekkingden, diğer bütün alanlarda olduğu gibi denizde de su altı dalışı önemli durumda. 10 tane dalış okulumuz var, bu dalış okullarına gelen misafirlere çok ekonomik şartlarda önce keşif dalışı sonrasında da isteyen olursa eğitimler veriliyor. Deniz altı florası da çok gelişkin. Gelen misafirler bu açıdan suyun altını gördüklerinde ciddi anlamda etkileniyor."

"Yılın 7 ayında dalış turizmine hizmet etmeye çalışıyoruz"

Toplam 12 dalış merkezinin faaliyet gösterdiği Bodrum'da sektör temsilcisi Ahmet Yaşar da Bodrum'un eşsiz maviliklerinde dalış turizmine hizmet etmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Bodrum'un Türkiye'de bir numaraya girer diyebilecekleri dalış noktaları olduğuna vurgu yapan Yaşar, "Burada yılın 7 ayında dalış turizmine hizmet etmeye çalışıyoruz. Konforlu kaliteli teknelerle işimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Tek handikabımız sezonumuzun kısa olması. Bu da bizim dalış noktalarımızın yeterli olmaması havanın ve suyun soğuk olması değil, yeterli sayıda turiste kış aylarında ulaşamamamızdan kaynaklanıyor. Sadece 7 aylık sezonla dalışa hizmet ediyoruz. Her gün farklı dalış noktaları seçiyoruz." ifadesini kullandı.

 

 

Diğer Haberler