bosna-hersekte-12-uluslararasi-bursluluk-fuari-duzenlendi

Bosna Hersek'te 12. Uluslararası Bursluluk Fuarı düzenlendi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 12. Uluslararası Bursluluk Fuarı düzenlendi.

26 Ekim 2022 16:10

Saraybosna Üniversitesince organize edilen tek günlük fuarda, arasında Türkiye'nin de bulunduğu 17 ülkeden katılımcılar, öğrencilere sağlanan burs ve eğitim fırsatlarını tanıtma imkanı buldu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Faruk Berat Akçeşme, Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısının arttığına işaret ederek "Balkanlar'dan da iyi bir teveccüh var. Türkiye'de 200'ün üzerinde üniversitenin neredeyse hepsinde uluslararası öğrenci var. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) organize ettiği Türkiye Burslarını tanıtmak için buradayız." dedi.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Ahmet Atabaş da Türkiye Burslarının uluslararası öğrencilere yönelik olduğunu belirterek "Yaklaşık 30 yıldır bu burslar veriliyor. Türkiye Bursları, en kapsamlı burs programlarından birisi. Aylık burs dışında konaklama, sağlık hizmetleri, uçak bileti gibi olanaklar da sağlanıyor." diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı Erasmus Ofisinden Seda Sakarya ise 2010'da kurulan üniversitede Bosna Hersek'ten öğrencilerin de olduğunu belirterek yüzde 25 ila yüzde 100 burs imkanı sağladıklarını söyledi.

Fuara en büyük katılım Fransa'dan olurken Fransa'nın Saraybosna Büyükelçisi Christine Toudic, 200'den fazla Bosna Hersekli öğrencinin ülkelerinde eğitim gördüğünü belirtti.

Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rifat Skrijelj de geleneksel hale gelen fuarın bu yıl da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek fuarın, öğrencilerin birçok imkanı tanıma ve haberdar olma bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Diğer Haberler