bulgaristanda-hoh-partisi-secim-kampanyasini-baslatti

Bulgaristan'da HÖH partisi seçim kampanyasını başlattı

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi partisi, 2 Nisan'da yapılacak erken genel seçimler için kampanyasını, ülkenin güneydoğusunda Kırcaali iline bağlı Momçilgrad (Mestanlı) şehrinde başlattı.

09 Mart 2023 20:18

Bulgaristan'da 1989 yılına dek süren komünizm rejimi sırasında Müslüman ve Türk azınlığına yönelik uygulanan asimilasyon kampanyası sırasında verdiği mücadelede hayatını feda eden Nuri Adalı'nın adını taşıyan şehir parkında düzenlenen etkinlikle HÖH'nin 10 bölge milletvekili adayı tanıtıldı.

Adaylar arasında yer alan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Umut ediyoruz ki 2 Nisan'daki seçimlerde partimiz sandıktan başarılı çıkacak ve 240 üyeli parlamentoda en az 40 milletvekilimiz olacak." dedi.

"Asimilasyon politikasına karşı çıkan, (komünistlerin kurduğu) Belene toplama kampında yatmış olan gazilerimizle birlikte bugün, bu sembolik yerde, kampanyamızı açıyoruz." diye konuşan İlknur Kazım, son 4 parlamentonun hükümet kuramaması nedeniyle 2 yıldır halkın 5'inci kez sandık başına gitmek zorunda kaldığını anımsattı.

"Diğer ülkelerde sağlık krizi var, sosyal krizi var, biz ise siyasi krizlerimizle uğraşıyoruz." diyen Kazım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bulgaristan tam iki yılını kaybetti. Oturup uzlaşmaya varamayan siyasi partiler Bulgaristan’ın gençlerinin iki yılını çaldılar. Seçmenin verdiği mesajı bir türlü anlayamadılar. Oysa seçmenin sandık başında tekrar ettiği şu; Bulgaristan’da hiçbir parti tek başına iktidara gelemez, hükümet kuramaz.”

"2 yıldır devlet yok"

Ardı ardına yapılan erken seçim dizisi sürerken, belediye yönetimlerinin de sıkıntı çektiklerini anlatan Kazım, "2 yıldır devlet yok. Devletin olmadığı yerlerde belediyeler o sıkıntılarını çözmeye, her bir insana ulaşmaya çalışıyor. Fakat imkanlarımız da kısıtlı. 2 Nisan sonrası yanımızda devletinin var olduğunu da hissetmek istiyoruz. Ancak bunu hissedebilmemiz için HÖH olarak, bizim de hükümet ortağı olmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kazım, Türkiye'de ve Avrupa'da HÖH'ü destekleyen vatandaşlara da 2 Nisan'da oy kullanmaları çağrısında bulundu.

HÖH partisinin milletvekili adayları kampanyanın sona ereceği 31 Mart'a kadar ülke genelinde etkinlikler düzenleyecek.

Türkiye'de yaşayan oy kullanma hakkına sahip 250 bini aşkın Bulgaristan vatandaşına yönelik kampanya planlayan HÖH, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından bu projesini erteleyip, Bulgaristan'da ulusal çapta bir yardım kampanyası başlatmıştı.

HÖH'ün, hükümet kuramayan ve Bulgaristan'ın yine erken seçime gitmesine neden olan 48'inci parlamentoda 36 milletvekili bulunuyor.

Diğer Haberler