business-turk-dergisi-ocak-subat-2021-sayisini-turk-dunyasinin-medeniyet-ve-ma

Business Türk Dergisi, Ocak-Şubat 2021 sayısını “Türk Dünyasının Medeniyet ve Maneviyat Beşiği Özbekistan” kapağıyla yayımlandı.

Dergi, 2018 Ocak ayından bu yana Türkiye ile Türk Devletleri arasında “İş-Ekonomi de iletişim Dergisi” olarak yayınlanıyor.

30 Ocak 2021 14:02

Business Türk Dergisi'nin özel sayısına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bir başyazı yazarak, Türkiye ile Özbekistan arasındaki dostluk, kardeşlik, kültürel ve ekonomik ilişkilerini, tarihe geçecek özel cümlelerle ifade etti.

Fuat Oktay, “Ortak geçmiş ve geleceğimiz, benzer başarı hikayelerimiz ve işbirliği vizyonumuz” adlı makalesinde  “Aynı manevi kaynaktan beslendiğimiz ve ata kültürümüzde özel bir yeri olan Özbekistan ile bilhassa son yıllarda yakaladığımız birlikte çalışma kültürü ve motivasyonumuzu en üst seviyeye taşımak ortak gayemizdir" ifadesini kullandı.

Oktay, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev'in hususi ve ısrarlı gayretleriyle ilişkilerimizi “stratejik ortaklık” seviyesine yükseltmemiz ve ülkelerimiz arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyini ihdas etmiş olmamız ilişkilerimizin kurumsal zeminini pekiştirirken, geleceğe yönelik de önemli bir perspektif sunmaktadır.”dedi.

Derginin Özbekistan özel sayısında, TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya’nın değerlendirmelerine de yer verildi.

TRT Avaz olarak, her iki coğrafyanın da sesi olmaya gayret ettiklerini belirten Sağırkaya, “Elbette tüm Türk dünyasının olduğu gibi özelde Özbekistan'ın tanıtımını da önemseyerek hareket ediyoruz. Bu kapsamda Özbekistan Kültür Bakanlığı ile protokol yaptık ve Özbekistan'ın dünyada, başta turizm olmak üzere, her bakımdan tanınırlığına katkıda bulunma çabamızı yayınlarımızla sürdürüyoruz. Kanalımızın Özbekistan'da daha çok izlenilirliğini sağlamak amacıyla resmi girişimlerimizi de yapmış durumdayız.” İfadesini kullandı.

Business Türk’ün Özbekistan özel sayısında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Dr.Serdar Çam, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, YTB Başkanı Abdullah Eren, DEİK Başkanı Nail Olpak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü İbrahim Aydınlı, Taşkent Büyükelçisi Dr.Süreyya Er’in de özel röportajları yer aldı.

Özel sayı için röportaj veren Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Alişer Azamhocayev de Türkiye’nin modernleşme ve kalkınmada Özbekistan için çok yakın bir model olduğunu ve pandemi sürecinde de ilişkilerin hiç sekteye uğramadan devam ettiğini dile getirdi.

Diğer Haberler