buyuk-onder-ataturk-vefatinin-85-yilinda-kosovada-anildi

Büyük Önder Atatürk vefatının 85. yılında Kosova'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yılında başkent Priştine'de düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım 2023 16:43

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen törene Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, KDTP Milletvekilleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan, NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ve Kosova’daki Türk kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Angılı, törende yaptığı konuşmada, Atatürk’ün söylediği en önemli sözlerden birinin, "Bağımsızlık benim karakterimdir." sözü olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'ni tarif eden en önemli özelliğinin de bağımsızlığının olduğuna dikkati çeken Angılı, "Bu yüzden büyük Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı ve bu Cumhuriyet'i bize armağan eden atalarımızı bu vesileyle rahmetle, saygıyla, minnetle ve özlemle anıyorum." dedi.

Öte yandan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'üncü yılı dolayısıyla Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde Filizler Atatürkçü Türk Kültür Sanat Derneği tarafından anma törenleri düzenlendi.

Anahtar Kelimeler: kosova, 10 kasım, atatürk, priştine,

Diğer Haberler