buyuk-onder-ataturk-vefatinin-85-yilinda-ozbekistanda-anildi

Büyük Önder Atatürk vefatının 85. yılında Özbekistan'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen etkinliklerle anıldı.

10 Kasım 2023 09:49

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinde düzenlenen anma töreninde, yerel saatle 09.05'te Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Büyükelçilik mensuplarının yanı sıra ülkede faaliyet gösteren Türk kurumlarının yetkililerinin de katıldığı etkinlikte, Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, günün anlamını anlatan bir konuşma yaptı.

Büyükelçi Bekar, ata yurdu ve kardeş ülke Özbekistan'da Büyük Önder Atatürk'ü anmak için bir araya geldiklerini, bu ülkede Atatürk’ü anmanın kendilerine farklı bir duygu yaşattığını dile getirdi. Bekar, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andı.

Son dönemde bazı ülkelerin ateşi nasıl körüklediklerini, bazı ülkelerin kendi iç sorunlarını nasıl başka ülkelere yansıtarak çözüm bulmaya çalıştığını gördüklerini ifade eden Bekar, bu gerçek ışığında, Atatürk’ün 100 yıl önce o günkü dünya koşullarında Türkiye’yi nasıl ayakta tutup, iç reformlarını tamamlayarak modern bir devlet haline getirmeye çalıştığını daha iyi anladıklarını vurguladı.

Bekar, bugün dünyadaki gelişmelerin birçok açıdan o günkü dönemi anımsatan özellikler taşıdığını, bu durumlara bakıldığında Atatürk’ün büyük ve farklı bir lider olduğunu, Türkiye’yi nasıl ateşten koruyarak kendi iç yapısını güçlendirdiğini bugün daha iyi anladıklarını ifade etti.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Taşkent Türk İlköğretim Okulunda da Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Törende, öğrenciler Atatürk'ü anlatan şiir ve kompozisyonlar okudu.

Anahtar Kelimeler: büyük önder atatürk, özbekistan,

Diğer Haberler