canakkale-sehitleri-baku-39-de-anildi

Çanakkale Şehitleri Bakü'de Anıldı

Bakü Türk Şehitliği'nde, Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart 2015 13:17

Törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ataşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ile Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri, iş adamları, büyükelçilik çalışanları ve Bakü Türk Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunduğu ve saygı duruşunun yapıldığı törende Büyükelçi Coşkun, Şehitlik Anıtı'na çelenk bıraktı. Temsili şehit mezarlarına karanfil bırakan Coşkun, şehitlik anı defterini imzaladı.

Büyükelçi Coşkun, anı defterine şunları kaydetti:

"Çanakkale destanının dönüm noktalarından birini teşkil eden, her yıl Şehitler Günü olarak andığımız 18 Mart vesilesiyle, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna her türlü fedakarlığı yapan, icabında canlarını feda eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere, tüm kahraman askerlerimizi, güvenlik mensuplarımızı ve hunharca suikastlerde hayatlarını yitiren Dışişleri Bakanlığı'nın ve diğer kurumlarımızın mensuplarını sonsuz minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye'nin güvenliği kadar, uluslararası barış ve istikrara katkı yapan tüm şehitlerimizi, kardeş Azerbaycan'ın şehitleriyle beraber anıyor, Bakü'deki Türk Şehitliği'nin simgeleştirdiği üzere, hepsini tek milletimizin ortak mirası olarak kabul ediyoruz. Bizlere bıraktıkları onur abidesi sonsuza kadar yaşatılacaktır."

Alper Coşkun ve beraberindekiler, daha sonra Türk Şehitliği ile aynı mekanda bulunan Azerbaycan Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti. Şehit mezarlarına karanfil ve Ebedi Ateş Anıtı'na da çelenk bırakan Büyükelçi Coşkun, törene katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anahtar Kelimeler: çanakkale şehitleri, anıldı, bakü, anma töreni, çanakkale zaferi,

Diğer Haberler